Erfarenheter av the Gymprogram

Erfarenheter av the Gymprogram

Jag heter Katarina, och jag har under två veckors tid testat på Coach Jonnas the Gym program. Då jag inte är i trädgården och sköter om mina blommor eller bloggar på Slow Flower Garden, så tränar jag Crossfit mera eller mindre regelbundet. Nu behövde jag lite ny inspiration till träningen för att komma in i nya fina rutiner i vinter. Så jag kontaktade Coach Jonna, och hon rekommenderade mig the Gymprogram som är för hela kroppen och räcker i 8 veckor. Här delar jag mina erfarenheter efter två veckors träning.

Om the Gymprogram -träningsprogrammet

The Gymprogram är utformat för att erbjuda en rolig och motiverande träningsupplevelse. Det är ett omfattande helkroppsprogram där man tränar tre gånger i veckan. Varje träningspass innehåller ungefär nio övningar, och träningen varar cirka en timme. Träningen inkluderar stångträning, fria vikter och arbete i maskiner. För de större baslyften fokuseras på att öka styrkan och vikterna, till exempel med tempoövningar och droppset. I andra övningar är målet hypertrofi (att bygga muskler). Programmet passar för personer på alla nivåer, från nybörjare till mer erfarna.

Programmet varar i åtta veckor och innehåller fyra perioder med totalt 12 olika träningspass, och varje pass upprepas två gånger. Programmet levereras via en app där man även kan skicka meddelanden till Jonna. I appen kan man följa sin utveckling, och efter tre månader får man programmet i PDF-format för egen användning, även om tillgången till appen upphör.

Mina erfarenheter efter två veckor

Vecka 1: De två första passen kändes tunga 😅. Vissa övningar var nya, och andra har jag gjort förut. En övning gjordes i 3-4 set, med vanligtvis en minuts paus emellan. Detta kändes ibland lite kort, och det kändes som att pulsen var ganska hög under hela passet.

Jag gillade att någon annan hade planerat ett fungerande träningsprogram och jag litar på att Jonnas program ger resultat, så jag tänkte inte för mycket, utan följde programmet ett pass och en övning i taget och gjorde klart.

Jag blev överraskad när jag fick träningsprogrammet, att det kom med en riktigt bra träningsapp! Det gjorde det mycket enklare och roligare att följa och hålla koll på programmet. Där fanns varje dags träningspass markerat, med övningar, repetitioner och beskrivning av hur övningen ska göras, även med video! I appen kan man anteckna sina resultat för varje set och övning. Informationen lagras och man kan enkelt följa sin utveckling i appen. Appen har också en klocka med en bestämd paustid, som man kan starta mellan seten, så att man vet exakt när det är dags för nästa set. Detta är verkligen praktiskt och man behöver inte justera sin egen klocka och hoppa mellan appar, utan allt finns i samma app.

Vecka 2: Vecka två började gå bättre än första. Samma program upprepas denna vecka, och i några övningar märkte jag att jag redan efter den första veckan kunde lägga på lite mer vikter. Även vilan mellan seten kändes bättre. Övningarna var nu redan lite bekanta, och nu var det bara att göra enligt instruktionerna, utan att tänka för mycket…

Mina erfarenheter efter två veckor: Min bedömning efter den första veckan är att träningsprogrammet inte är lätt, men inte omöjligt – så det är lagom utmanande! De första dagarna var de tuffaste, men efter den första chocken blir det lättare när kroppen vänjer sig vid träningsrytmen 🙂 På tredje veckan kommer ett nytt program, och jag har inte tittat på det i förväg, jag tar en dag i taget. Träningen har hittills varit rolig att utföra!

Träningen fortsätter nu på vecka tre. Ni kan även läsa om mina erfarenheter av programmet på finska i min blogg Slow Flower Garden.

______

Katarina Dahlin
Info om skribenten:
Katarina Dahlin odlar snittblommor och gillar att göra fina blombuketter och -arrangemang. Hon bloggar om sin hobby på Slow Flower Garden. På fritiden tränar hon även Crossfit och är ute och går i naturen. Hon jobbar som Senior Growth Hacker på Genero.

Similar Posts